LeBron veoma skroman: Ne pokušavajte da ubijete moje saigrače

Branio saigrače nakon sedme utakmice

LeBron veoma skroman: Ne pokušavajte da ubijete moje saigrače

Najbolji košarkaš Cleveland Cavaliersa i vjerovatno najbolji košarkaš današnjice LeBron James bio je veoma skroman nakon što je sinoć uništio Boston Celticse u sedmom meču Istočne konferencije NBA lige i svoj tim odveo u novo finale. 

Mnogi smatraju da King sam nosi ekipu na svojim leđima, ali sam LeBron ne želi umanjiti doprinos saigrača i još jednom je odlučio da ih brani od medijskih natpisa.

"Ljudi ne razumiju da je svaki uspjeh u sportu uspjeh tima, a ne pojedinca. Znam da ja privlačim najveću pažnju, bez obzira da li pobijedimo ili izgubimo, ali uspješni smo zbog timske igre. To sam naučio od trenutka kada sam počeo igrati košarku, još sa devet godina", rekao je LeBron i dodao:

"Imate te sumnjičave ljude koji se nikada nisu borili i nikada nisu igrali košarku ili bilo šta timsko. Oni pokušavaju da ubiju moje saigrače, to nije fer prema njima".

Podsjetimo, Cavsi sada čekaju boljeg iz serije Golden Statw Warriorsi-Houston Rocketsi koji večeras u Houstonu igraju sedmi meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti