LeBronu stiglo novo pojačanje

Waiters ponovo udružuje snage sa "Kraljem"

LeBronu stiglo novo pojačanje

Čelnici Los Angeles Lakersa su smatrali da je ekipi za završnicu sezone i play-off potrebno još jedno pojačanje.

Pronašli su Lakersi odgovarajućeg igrača i sa njim potpisali ugovor do kraja sezone.

Riječ je o Dionu Waitersu koji je, dok je nosio dres Cleveland Cavaliersa, već imao priliku igrati zajedno sa najvećom zvijezdom Lakersa LeBronom Jamesom.

Lakersi su svakako među favoritima za finale Zapada, pa i za finale NBA lige uopšte, a 28-godišnji Waiters bi im svakako mogao dobro doći.

Dion Waiters je bio slobodan igrač nakon trejda u kojem su učestvovali Miami Heat, Memphis Grizzliesi i Minnesota Timberwolvesi. Waiters je proslijeđen u Grizzliese koji su ga tri dana nakon trejda "oslobodili".

Inače, protekle četiri godine je Waiters proveo U Miamiju, dok je prije toga nastupao još za OKC i Cavalierse. Tokom NBA karijere je na prosjeku od 13.2 poena po utakmici.

Dion Waiters igra na poziciji beka šutera, pa će se u bekovskoj liniji Lakersa pridružiti Averyju Bradleyju, Caldwell-Popeu, Alexu Carusu, Quinnu Cooku, Dannyju Greenu, Horton-Tuckeru i Rajonu Rondu.

Top Komentari

hanson
A slika golden statea i Currya buhahahsha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi