Williamson je bio sjajan, ali titula kralja još uvijek pripada Jamesu

Lakersi bolji od Pelicansa

Williamson je bio sjajan, ali titula kralja još uvijek pripada Jamesu

A. Čaušević

Los Angeles Lakersi su na gostovanju pobijedili New Orleans Pelicanse 114:122 uz odličnu partiju LeBrona Jamesa.

U izjednačenom meču obje ekipe su imale dvoje dionice bolje igre, a pobjedni je odlučen u posljednjoj dionici kada su gosti prelomili susret u svoju korist.

Zion Williamson je još jednom pokazao da će u budućnost biti veliki igrač, meč je okončao sa 35 poena, što mu je bio učinak karijere. Dodao je sedam skokova, ali i imao i šest izgubljenih lopti.

Na drugoj strani James je još jednom pokazao da opravdano nosi nadimak Kralj. Sa 34 poena, 13 asistenija i 12 skokova stigao je do novog triple-doublea.

Triple-double je upisao i Nikola Jokić u trijumfu Denver Nuggetsa nad Toronto Raptorsima 133:118. Srbijanski košarkaš je imao učinak od 23 poena, 18 skokova i 11 asistencija. Za Raptorse sa 32 poena najefikasniji je bio OG Anunoby.

Do pobjeda su još došli Washington Wizardsi nad Golden State Warriorsima 110:124 uz 34 poena Bradleya Beala te Sacramento Kingsi nad Detroit Pistonsima 133:118.

Top Komentari

DanGraf
Umro Ivica Osim, Evo sad javise na radiu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije