Legendarni Neno nevjerovatnom pobjedom izborio opstanak

Gaziantep dobio Darussafaku

Legendarni Neno nevjerovatnom pobjedom izborio opstanak

M. Šljivak

Legendarni Nenad Marković ostavio je ekipu Gaziantepa u turskoj Superligi.

Iako ih je preuzeo u gotovo bezizlanoj poziciji, Marković je ostvario odlične rezultate, a danas je u posljednjem kolu ostavio Gaziantep u ligi i to na sjajan način.

Uspio je Marković odvesti svoj tim do pobjede nad jednim od najjačih timova Evrope Darussafakom (77:83), aktuelnim pobjednikom Eurocupa koju sa klupe predvodi ponajbolji stručnjak svijeta David Blatt.

Zaista sjajan posao je napravio bh. stručnjak koji će sasvim sigurno u narednoj sezoni sa ovim timom željeti da napravi mnogo više i sada je na rukovodstvu tima da mu naprave tim kakav želi.

Prvo mjesto u prvenstvu Turske nakon ligaškog dijela zauzeo je Fenerbahče, a zatim redom slijede Tofaš, Efes, Bešiktaš, Banvit, Darussafaka, Eskisehir i Sakaryja.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Bez doigravanja je ostao istanbulski velikan Galatasaray koji je završio kao deveti. Iz lige su ispali Yesilgiresun u Ušak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti