Legendarni trener uvjeren: Zion neće moći biti toliko dominantan u NBA ligi

Williamson stiže u najjaču ligu svijeta

Legendarni trener uvjeren: Zion neće moći biti toliko dominantan u NBA ligi

M. Šljivak

Zion Williamson unaprijed je proglašen za novu veliku zvijezdu NBA lige.

Ovaj mladi košarkaš će vjerovatno biti prvi izbor ovogodišnjeg drafta, a predviđa mu se zaista ogromna karijera.

Iako je njegova konstitucija dosta čudna, na parketu je Zion prava zvijer. Čudo je prirode, a na koledžu je u dresu Duke Blue Devilsa radio nevjerovatne stvari.

Ipak, NBA liga je nešto drugo. Mnogi su uvjereni da Zion neće biti tako dominantan, a legendarni trener univerziteta Syracuse Jim Boeheim tvrdi upravo to.

"Ovakvog igrača vidite na koledžu jednom u životu. Fizički je nestvaran i niko ga nije mogao čuvati", ističe Boeheim, te je nastavio:

"Ipak, mislim da će ga u NBA ligi ipak bolje čuvati. Uvjeren sam da neće moći da radi određene stvari koje je radio na koledžu", istakao je legendarni trener.

Williamson je odigrao samo jednu sezonu na Dukeu. Njegovi prosjeci su bili nestvarni i rijetko viđeni.

Sezonu je završio sa 22.6 poena, gotovo 9 skokova po utakmici, a imao je još 2.1 asistenciju, 2.1 ukradenu loptu i 1.8 blokada po utakmici.

NBA draft na rasporedu je 20. juna i tada ćemo znati hoće li Williamson biti prvi izbor. Za sada djeuje tako, ali u najjačoj ligi svijeta se stvari mijenaju preko noći.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi