Najveća NCAA zvijezda pred NBA draft priznao: Volio bih igrati za Knickse!

Svi pričaju samo o Zionu

Najveća NCAA zvijezda pred NBA draft priznao: Volio bih igrati za Knickse!

M. Šljivak

Zion Williamson je bez ikakve dileme najveća zvijezda predstojećeg NBA drafta.

Košarkaš univerziteta Duke igra zaista fantastično. Predviđa mu se velika karijera, a mnogi bi ga voljeli vidjeti u dresu posrnulih New York Knicksa.

Najlošiji tim NBA lige imaće velike šanse da ga draftuje. Naravno, sve zavisi od toga hoće li dobiti prvi pik, no gotovo da apsolutno niko nema dileme da će se nekako sve srediti da bi Knicksi prvi birali.

Williamson je spreman za NBA karijeru i jasno je priznao jednom rečenicom kako bi volio obući dres tima iz Velike jabuke.

"Volio bih to. Bila bi velika časti igrati za Knickse", kratko je poručio Zion pred meč na Marc Madnessu.

Ipak, prije NBA karijere Williamson će pokušati da donese Blue Devilsima trijumf na završnom turniru NCAA lige.

Ako mu brojke budu kao u sezoni, Duke će biti prvi favorit, a Zionova statistika dovoljno govori o mnogo čemu.

U dosadašnjem dijelu sezone Williamson je na prosjeku od 22 poena i gotovo devet skokova po utakmici uz nevjerovatan šut iz igre od 76 procenata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi