Leonard jednim potezom za sva vremena obrukao igrača Milwaukeea

Žargonski rečeno, poslao ga je 'po burek'

Leonard jednim potezom za sva vremena obrukao igrača Milwaukeea

S. Grebović

Sinoć su košarkaši Toronto Raptorsa napravili brejk slavivši protiv Milwaukeea u gostima rezultatom 105:99 i stigli do prednosti u seriji 3:2.

Milwaukee je vodio u seriji sa 2:0, a onda je Toronto stigao do dvije domaće pobjede, da bi protekle večeri stigao i do brejka.

Kanadski tim je sa 105:99 pobijedio na gostovanju i sada se nalazi na korak od historijskog uspjeha, odnosno velikog finala NBA lige.

Domaći su bolje otvorili susret i prvu dionicu su lagano riješili u svoju korist rezultatom 32:22.

U nastavku gosti su malo povezali konce svoje igre i istopili predost domaćih koja je na poluvremenu iznosila samo tri poena. Potpuni preokret Raptorsi prave u četvrtoj četvrtini u kojoj su slavili sa 33:24.

Kawhi Leonard je po običaju bio bio ime susreta sa 35 poena, devet asistencija i sedam skokova, dok je Van Vleet dodao 21 poen, a Lowry 17 uz po šest asistencija i sedam skokova. Siakam je dodao 14 koševa uz 13 skokova.

Najbolji grač Raptorsa je u posljednjoj četvrtini izveo sjajnu fintu, zbog koje su svi ostali u čudu. Pri rezultatu 87:81 za svoju ekipu primio je jednu loptu ispod koša gostiju, fintirao pas za Powella, zbog koje je košarkaš Bucksa Khris Middleton 'odletio u prazno'.

Top Komentari

Chepich
Cuj poslao ga po BUREK hahahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi