Leonard se vratio u Toronto: Dočekan je kao šampion, ali nije pokazao milost

Clippersi bolji od Raptorsa

Leonard se vratio u Toronto: Dočekan je kao šampion, ali nije pokazao milost

A. Čaušević

Kawhi Leonard se po prvi put vratio u Toronto otkako je napustio Raptorse poslije osvajanja NBA titule s ovom kandaskom franšizom. 

Leonard je imao šampionski doček u Scotiabank Areni. Domaći navijači su ga dočekali s ovacijama, skandirali su mu "MVP", a Kyle Lowry mu je uručio i prsten pred utakmicu.

Na parketu Kawhi i nije imao milosti prema svom bivšem timu postigavši 23 poena u trećem uzastopnom trijumfu LA Clippersa.

Clippersi su slavili rezultatom 92:112 te tako Raptorisma sanijeli četvrti poraz u posljdnjih pet mečeva.

Najefikasniji na meču bio je košarkaš domaćih Pascal Siakam sa 24 poena, dok je Norman Powell dodao 22. Osim Leonarda kod Clippersa se izdvaja i učinak Loua Williamsa od 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi