Otkriveni detalji spektakularnog Leonardovog ugovora sa Clippersima

Za tri godine 103 miliona dolara

Otkriveni detalji spektakularnog Leonardovog ugovora sa Clippersima

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Kawhi Leonard napravio je ovog ljeta prilično neočekivan potez. 

Nakon samo jedne sezone i osvojene titule sa Toronto Raptorsima, Leonard je odlučio da napusti tim i vrati se u rodni Los Angeles.

Potpisao je za Clipperse i na taj način postao prvi MVP finala koji je odmah potom promijenio tim.

Američki medji objavili su na početku da će potpisati četverogodišnji ugovor vrijedan 142 miliona dolara, ali to se ipak nije desilo.

Leonard je na kraju potpisao trogodišnji ugovor po kojem će zaraditi 103 miliona dolara, a u trećoj sezoni će imati 'igračku opciju', što znači da će moći postati 'free agent' i izaći iz ugovora pod određenim okolnostima.

Podsjetimo, nekadašnjem košarkašu San Antonio Spursa u novoj ekipi priključit će se Paul George koji dolazi iz Oklahoma City Thundera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi