Leotar novom pobjedom ostavio Bosnu Royal na dnu tabele

Sjajan susret u Skenderiji

Leotar novom pobjedom ostavio Bosnu Royal na dnu tabele

E. Dindić

U okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše Bosna Royal na svom terenu dočekala je ekipu Leotar iz Trebinja. U jednoj zanimljivoj utakmici na kraju slavili su gosti rezultatom 84:81.

Početak utakmice pripada gostima iz Trebinja koji imaju nakon 10 minuta igre prednost od 24:21. Drugi period protiče u mnogo boljoj igri domaćeg tima koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 25:21, te na veliki odmor odlaze sa minimalnom prednosti od 46:45.

Izabranici Ahmeta Pašalića nastavili su sa sjajnom igrom u trećem periodu, međutim gosti iz Trebinja nisu dopustili domaćim kosarkasima da se odvoje na neku pristojnu razliku. Pa je tako nakon 30 minuta igre rezultat glasio 65:62 u korist Bosne Royal.

Četvrti period prava borba za svaki pedalj terena, svaki koš se teško postizao. U takvom omjeru snaga bolje su se snašli gosti iz Trebinja te na kraju upisali pobjedu rezultatom 84:81.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):


Pobjednički sastav predvodio je Nikola Jeftić sa 16 poena i devet skokova, odnosno Vladimir Aleksić sa 13 postignutih poena. Kod Bosne Royal brilijantan su bili Jonathan Davis i Enis Memić sa po 25 postignutih poena, ali za nešto više bilo je potrebno još raspoloženih suigrača koji u ovom susretu nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi