Sloboda ubjedljiva protiv Bosne Royal u Sarajevu

Tuzlaci zasluženo slavili

Sloboda ubjedljiva protiv Bosne Royal u Sarajevu

E. Čaušević

Košarkaši Slobode večeras su u gostima pobijedili Bosnu Royal sa 111:93 u meču 13. kola Prvenstva BiH.

Sloboda je od samog početka utakmice imala prednost na svojoj strani i već u prvoj dionici Tuzlaci su napravili dvocifrenu prednost kada su vodili sa 33:11.

U drugoj četvrtini Bosna je zaigrala nešto bolje, ali to nije bilo dovoljno da se vrate u rezultatski egal i pokušaju da dođu do preokreta protiv Slobode.

Nakon prvog poluvremena Sloboda je imala vodstvo od 62:42 i uspjeli su do samog kraja meča da zadrže prednost na svojoj strani.

Sloboda je u drugom poluvremenu igrala koliko im je dovoljno jer Bosna nije imala snage za preokret. Na kraju meča Tuzlaci su upisali zasluženu pobjedu i slavili su sa 111:93.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Tuzlanski tim do pobjede vodio je Haris Delalić koji je meč završio sa 28 poena, deset skokova i pet asistencija. Istakao se i Draško Albijanić sa 23 poena, tri skoka i četiri asistencije.

U ekipi Bosne večeras su najefikasniji bili Jonathan Davis i Enis Memić koji su ubacili po 20 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi