Leotar u Trebinju očitao lekciju Royalu

Prvi poraz ekipe iz Sarajeva

Leotar u Trebinju očitao lekciju Royalu

A. Beganović

U okviru košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine Leotar je u Trebinju bio bolji od Royala (85:60).

Nakon tri uzastopne pobjede košarkaši sarajevske ekipe u 4. kolu su pretrpjeli i prvi poraz. Nakon prva dva perioda utakmice rezultat je glasio 33:32 u korist Leotara i očekivao se neizvjestan nastavak.

Međutim, u trećoj četvrtini na parketu je postojala samo jedna ekipa i to ona domaća. U pomenutom periodu Leotar je slavio 33:13 i pitanje pobjednika je bilo odlučeno.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Pelkić i Mijović sa po 16, te Đurasović sa 13 poena, dok su kod Royala najučinkvotiji bili Delalić sa 12, te Ikonić sa 11 poena.

Prvenstvo BiH, 4. kolo:

Leotar - Royal 85:60 (20:17, 13:15, 33:13, 19:15)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

LEOTAR: Kovačević 2, Radović 3, Aleksić 4, Pelkić 16, Mijović 16, Đurasović 13, Luzaić 11, Radmilović 2, Zelenović, Fekete 8, Ninković 10, Ignjatić.

ROYAL: Sarić, Đorđević 7, Hagins 8, Ikonić 11, Delalić 12, Rešidović 5, Vasiljević 1, Dragolj, Bradić, Dragičević 8, Šturanović 6, Durak 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi