KK Royal nastavlja takmičenje u Ligi 10

Nastavljaju kao KK Royal Jelly

KK Royal nastavlja takmičenje u Ligi 10

M. Šljivak

KK Royal odlučio je napustiti kooperaciju s KK Bosna.

Iz ovog kluba su potvrdili kako je do rastanka došlo, a ovaj klub će u nastavku sezone nastupati pod imenom KK Royal Jelly.

Saopćenjem su potvrdili svoje odluke:

U svjetlu najnovijih napada na opstanak bh. najsvjetijeg košarkaškog Kluba, imena i grba KK Bosna, mi u KK Royal sa žaljenjem moramo iznijeti slijedeće zaključke:

- uprkos najboljim namjerama da pomognemo posrnulom gigantu da vrati stari sjaj i oporavi se, uprskos činjenici da smo uspjeli kroz marketing saradnju vratiti povjerenje odredjenog broja povjerioca KK Bosne, kao i pokriti priličan iznos sredstava, te da smo bili na dobrom putu nastaviti s tim pozitivnim trendom, KK Royal je zatražio raskid Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa KK Bosna. Nije bilo govora o kupovini grba i imena KK Bosna.

- KK Royal je na ime “wild card” pozivnice da zauzme mjesto u Ligi12 godine 2014. platio KS RS-u iznos od 25.000 KM, te KS HZHB-u iznos od 25.000 KM.

- KK Royal je platio predvidjenu 1. tranšu kotizacije u iznosu od 4.000 KM za učešće u Ligi10 u tekućoj sezoni 2016/2017.

- KK Royal uredno plaća svoje obaveze prema igračima, osoblju, kao i izlazna pisma i registracije igrača, kazne za tehničke greške trenerima i igračima, poštivajući pritom propozicije takmičenja i instituciju KS BiH.

- KK Royal plaća dvoranu Skenderiju za utakmice, dvorane po školama gdje treniraju naše buduće zvijezde.

- KK Royal nema poreskog duga, niti duga za doprinose.

- KK Royal pažljivo planira svoj budžet (budude prihode, te na osnovu njih i rashode), bez ambicija da aplicira modele poslovanja nekih prethodnih Uprava u nekim klubovima.

- KK Royal posjeduje jasnu viziju razvoja u kojoj posebnu pažnju dobijaju partneri kluba, osluškivanjem njihovih potreba, te udovoljavanjem istim.

- KK Royal ima svoju vjernu publiku koja je prepoznala vrijednosti kluba, te smo sigurni da de se samo transparentnim pristupom Uprave i sportskim rezultatima dodatno grupisati oko nas.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

- KK Royal nastavlja svojim putem, o čemu ćemo pisanim putem obavjestiti KSBiH, te će novo takmičarsko ime glasiti:

KK ROYAL JELLY*

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi