Lerić: Sabit je bio ljudska veličina, prerano je otišao

Potresla ga smrt bh. stručnjaka

Lerić: Sabit je bio ljudska veličina, prerano je otišao

E. Čaušević

Ljubitelje košarke u Bosni i Hercegovini danas je potresla tužna vijest koja je stigla iz Turske da je legendarni bh. stručnjak Sabit Hadžić preminuo u 61. godini života.

Hadžić je sredinom februara doživio moždani udar, a proteklih sedmica nalazi se u bolnici u Antaliji gdje je bio u induciranoj komi. Međutim, srce šampiona nije izdržalo i ljekari su jutros potvrdili da je bh. stručnjak preminuo.

Proslavljeni bh. košarkaš Samir Lerić bio je veoma blizak sa Hadžićem koji je čak četiri puta predvodio naše košarkaše na Evropskim prvenstvima. Lerić je tri puta igrao na Evropskim prvenstvima pod palicom Hadžića i u razgovoru za SportSport.ba priznao je da ga je smrt nekadašnjeg selektora mnogo potresla.

"Ma ne znam šta da vam kažem. Nakon tog moždanog udara pratim šta se dešava i nadao sam se da će se izvući. Izgubili smo jednu ljudsku veličinu. Naš najuspješniji selektor koji nas je odveo na četiri EP-a, donio titulu KK Bosni prvu nakon rata. Igrao sam u njegovoj ekipi u najtežim momentima za bh. košarku. Uveseljavali smo narod tada i svi će pamtiti velike pobjede protiv Hrvatske, Italije i Litvanije. Vjerujte da me potreslo ovo žestoko, baš me dotuklo. To je bio veliki čovjek i prerano je otišao", rekao je Lerić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi