Preminuo nekadašnji bh. selektor Sabit Hadžić

Od posljedica moždanog udara

Preminuo nekadašnji bh. selektor Sabit Hadžić

E. Čaušević

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sabit Hadžić, preminuo je jutros u bolnici u Antaliji.

Kako piše avaz.ba bh. trener nije uspio da se oporavi nakon moždanog udara kojeg je doživio prije nekoliko sedmica. Hadžić je bio u induciranoj komi u bolnici u Antaliji, a jutros je objavljeno da je preminuo.

Hadžić je kao košarkaš bio član legendarne generacije sarajevske Bosne koja je 1979. godine bila prvak Evrope. Nastupao je sa selekcijom Jugoslavije na Olimpijadi u Los Angelesu gdje je ovaj tim osvojio bronzu.

Pored toga ostat će zapamćen po tome što je čak četiri puta predvodio reprezentaciju Bosne i Hercegovina na Evropskim prvenstvima. Posljednji put to je bilo u Litvaniji prije sedam godina.

Top Komentari

Filangi
Žao mi je. Sabe, neka Vam Bog da vječni rahmet. Moje saučešće njegovim najbližima...
9 0
ratip irats
Dosao iz KK Igman i istisnuo iz prvog tima Mladena Ostojica Maxu. Clan startne petorke koja je obiljezila najsjajniji period KK Bosna... Sabe je klasicni primjer sportiste koji je sve postigao radom i samo radom...
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi