Opšti haos u susretu Filipina i Australije

Letjele su i stolice: Ovakvu tuču na košarkaškoj utakmici još niste vidjeli

Nevjerovatne scene viđene su na košarkaškoj utakmici Filipina i Australije, gdje se odvijala jedna od većih tuča koje su ikada viđene na parketima, barem u bliskoj prošlosti.

Na utakmici azijskih kvalifikacija za Mundobasket kojise igrao u Bulakanu, došlo je do žestokog obračuna košarkaša u trećoj četvrtini koju je izazvalo koškanje dvojice igrača u reketu.

Nakon što je jedan Australac završio na parketu, u sukob su se umiješali i ostali košarkaši obje selekcije a zanimljivo je da su u sukobima učestvovala i dvojica košarkaša koju pamtimo iz NBA lige - Thon Maker i Andray Blatche.

Košarkaši obje selekcije nisu birali sredstva da ozlijede protivnika, a u pojedinim momentima su letjele čak i stolice.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Epilog svega - Trinaest isključenih košarkaša od čega čak devet Filipinaca i četiri Australca. Publika u dvorani je do kraja gledala meč "tri na pet", u kojem su Australci lako slavili sa 98:53.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi