LiAngelo Ball se prijavio na draft, pa ubacio 72 poena

Otac ga želi u Lakersima

LiAngelo Ball se prijavio na draft, pa ubacio 72 poena

M. Šljivak

Braća mlade zvijezde LA Lakersa Lonza Balla, LiAngelo i LaMelo, polako privode kraju sezonu u redovima litvanskog Vytautasa.

Ballovi su u Litvaniju došli kao velike zvijezde, a izvjesno da će od naredne sezone tamo samo igrati 16-godišnji LaMelo, jer se LiAngelo prijavio za NBA draft.

Iako mu se ne daju prevelike šanse za izbor u najjaču ligu svijeta, marketing kojeg ima zbog starijeg brata, ali i oca LaVara koji postigne sve što želi, mogle bi ga ipak odvesti u NBA.

LaVar je jasno poručio kako LiAngela želi uz Lonza u Lakersima, pa bi se moglo desiti da ga tim iz Los Angelesa izabere nekim kasnim pikom u drugoj rundi.

Dok čeka NBA draft, LiAngelo je odlučio da maksimalno iskoristi šut u utakmicama Big Baller Chalengea. Tako je jučer u utakmici Vytautasa protiv juniora kineskog Guangdonga (159:115) ubacio čak 72 poena.

Iako se radi o zaista ogromnom poenterskom učinku ovo mu nije donijelo previše dobre reklame. Kritike stižu sa svih strana jer se "iživljavao" protiv omladinaca kineskog tima.

U ovom duelu je "briljirao" i LaMelo, a postigao je 36 koševa.

Promo

Top Komentari

Kettenhund
Naj boljisu ocam,igraju ko sat oba.Ovaj me jedan potsjeca na kindjeta,nadava se trica,to cuda,ceremonie.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi