Ruski košarkaš o braći Ball: Žao mi je momaka koji igraju sa njima
Mlade Amerikance u timu niko ne voli

Balashov sasvim otvoren

Ruski košarkaš o braći Ball: Žao mi je momaka koji igraju sa njima

M. Šljivak

Dolazak braće Ball, LiAngela (19) i LaMela (16) u redove litvanskog Vytautasa izazvao je veliku pažnju. Očekivano, oko njih se sve vrti u ovom timu, a klub je dobio pažnju javnosti. Međutim, najteže je košarkašima litvanskog tima koji moraju gledati "divljanje" mladih Amerikanaca na terenu.

Njihovo nezadovoljstvo primijetili su i košarkaši drugih ekipa. Reprezentativac Rusije Nikita Balashov, koji igra za litvanski Peno, tvrdi da ne bi nikad igrao sa braćom Ball.

"Vytautas je dobar tim, ali nisu imali sreće zbog povreda. Zatim su došla braća Ball (LiAnglo i LaMelo). Za klub je to bila dobra reklama, ali na ostalim poljima to nije nikako dobro", rekao je Balashov, te je dodao:

"Bilo ih je strašno gledati. Dozvolili su im da rade šta žele. Ne želim reći da su loši momci, ali ono nisu profesionalci. Odbranu ne igraju, šutiraju do mile volje i na kraju ispadne da su odigrali dobro. Žao mi je momaka koji su sa njima u istom timu. Ne bih volio da sam u sličnoj poziciji", istakao je ruski centar.

Balashova ćemo imati šansu da gledamo protiv selekcije BiH koja protiv Rusije igra 25. februara u Permu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi