Čapljina šokirala Mejdan: Sloboda ostala bez Lige 6

Krah tima Damira Mulaomerovića

Čapljina šokirala Mejdan: Sloboda ostala bez Lige 6

M. Šljivak, foto: E. Dindić

HKK Čapljina savladao je večeras u Mejdanu OKK Sloboda rezultatom 88:81 i na taj način je pomogao Borcu da izbori plasman u Ligu 6.

Sloboda je u ovaj meč ušla sa imperativom pobjede. Trijumf im je trebao za plasman u Ligu 6, ali na kraju je Čapljina slavila i odvela je Borac u završnicu prvenstva.

Tuzlaci su u ovaj meč ušli bez Lelića, Stronga i Miličevića koji su suspendovani zbog nereda u Trebinju, ali su dobro krenuli u ovaj meč i činilo se kako sigurno koračaju prema pobjedi.

Nakon deset minuta igre Sloboda je imala prednost od pet razlike (29:24), a rezultat su kontrolisali sve do sredine drugog perioda.

Tada Čapljina počinje igrati zaista odlično. U jednom trenutku su imali šest poena prednosti, a na odmor gosti odlaze sa plus jedan, 46:47.

Sloboda se našla u novom problemu nakon što je isključen Ibrahim Durmo u trećem periodu. Čapljina je sa druge strane igrala odlično i nakon treće dionice su imali šest poena prednosti, 60:66.

Gosti su do kraja meča uspjeli da zadrže prednost. Sloboda nije ostvarila pobjedu u najvažnijem duelu sezone i gosti su ovim trijumfom odveli banjalučki Borac u Ligu 6.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Matija Milin je sa 22 poena i 12 skokova predvodio goste, a odličan je bio i Aleksa Jugović sa 20 koševa.

Kod Slobode Fahrudin Manjgafić i Adi Alikadić su upisali po 20 poena, ali to je bilo nedovoljno za Damira Mulaomerovića koji je doživio novi veliki neuspjeh na klupi Slobode.

Top Komentari

Mackintosh
Sparsi su najveci lopovi. To smece od kluba treba zabranit. Namjestase utakmice i ugasise Slobodu. Sparsi i Celik namjestili utakmicu, Sloboda nije, mada su za Tuzlake i suci navlacili.
6 9
kurjak
Život ide dalje,a sudiji Ernadu Keroviću iz Zenice želim da večeras kad se bude vraćao kući sleti negdje s ceste i pogine.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi