Lillard: Nurkić je bio toliko dominantan da je sada postao naš playmaker

Playmaker Portlanda nakon pobjed nad Hornetsima

Lillard: Nurkić je bio toliko dominantan da je sada postao naš playmaker

Jusuf Nurkić je u prethodnih nekoliko utakmica svojih Portland Trail Blazersa imao odličan učinak, prije svega kada su u pitanju poeni.

Protiv Charlotte Hornetsa je zabio nešto skromnijih 11 poena (uz odličan šut iz igre), ali je zato razigravao svoje saigrače (8 asistencija) i odlično štitio obruč (6 blokada). Također, dodao je i 11 skokova.

Nakon utakmice protiv Hornetsa, o Nurkićevom izdanju govorio je i najbolji igrač Portlanda Damian Lillard.

"Nurk jednostavno vidi šta se dešava. Kada ste mentalno na pravom mjestu, pravite prave poteze, vidite stvari puno jasnije. Mislim da mu je pomoglo i to što je proteklih sedmica imao dobar ofanzivni učinak, jer sada se dešava da ga udvajaju, jednostavno teško ga može čuvati jedan čovjek, toliko je velik i spretan. Kada vidi da mu prilaze dvojica jako je strpljiv i zna to iskoristiti dobrim pasom. Bio je toliko dominantan u proteklom periodu, pa ekipe obraćaju puno pažnje na njega i zbog toga je, u jednu ruku, postao naš playmaker", istakao je Damian Lillard.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi