Zamalo triple-double i šest blokada Jusufa Nurkića
(Foto: EPA) Portland je bez ikakvih problema savladao Hornetse, a Blazersi su u jednom momentu imali i +35

Trail Blazersi razbili Charlotte Hornetse

Zamalo triple-double i šest blokada Jusufa Nurkića

Portland Trail Blazersi su rano jutros po našem vremenu došli do četvrte pobjede u nizu i to protiv Charlotte Hornetsa rezultatom 127:96.

Blazersi su otvorili utakmicu poenima Damiana Lillarda. Tada su poveli sa 2:0, a vodsto nisu ispuštali do kraja utakmice.

Držali su se Hornetsi, koliko-toliko, u prvoj dionici, a već u drugoj prednost domaćih prelazi 20 poena razlike. Imali su Blazersi +21 na poluvremenu (70:49), da bi u finišu treće dionice njihova prednost iznosila i 35 poena razlike.

U zadnjoj četvrtini Blazersi su lagano priveli posao kraju i slavili ubjedljiv trijumf.

Jusuf Nurkić je imao nešto skromniji ofanzivni učinak, ali nije previše ni šutirao. Tako je susret završio sa 11 poena (5/6 iz igre), 11 skokova i osam asistencija na svom kontu, pa su mu samo dvije asistencije nedostajale za triple-double. Nurkić je sinoć dodao i šest blokada, te jednu ukradenu loptu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio CJ McCollum sa 30 poena, dok je Lillard dodao deset manje.

Kod Hornetsa su se istakli Kemba Walker sa 18 i Jeremy Lamb sa 15 poena.

Top Komentari

Zoilomas
Moze Nuk Bolje ali kako stoji dobar mec svaka cast samo naprijed!
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi