Nurkić ponovo rano ušao u probleme sa ličnim greškama, ali to ga nije spriječilo da odigra dobar meč
Iako je ponovo ušao u probleme sa ličnim greškama i odigrao nešto manje minuta na parketu, Nurkić je upisao sjajnu partiju.

Portland savladao Chicago

Nurkić ponovo rano ušao u probleme sa ličnim greškama, ali to ga nije spriječilo da odigra dobar meč

Košarkaši Portland Trail Blazersa porazili su rano jutros po našem vremenu Chicago Bullse u Moda Centru sa 124:112.

Portland je ove sezone dosta bolja ekipa od Chicaga pa je bilo i za očekivati da će ih poraziti bez većih problema što se na kraju i dogodilo.

Domaći su nakon prvog dijela susreta imali pet poena prednosti, da bi tokom treće dionice ta prednost otišla i na dvocifrenu razliku. Tada je bilo jasno da će se Bullsi teško vratiti u meč, a pobjeda domaćih je mogla biti i nešto uvjeljivija obzirom da su tokom posljednje dionice imali i po 19 poena prednosti.

Trail Blazerse je do trijumfa vodio sjajni McCollum sa 24 poena uz četiri asistencije i tri skoka, dok je sljedeći najefikasniji bio Jusuf Nurkić sa 18 poena i osam skokova. Nurkić je rano ušao u probleme sa ličnim greškama, pa je već početkom treće dionice imao četiri zbog čega je na parketu proveo samo 20 minuta. Ipak, uspio je da upiše još jednu sjajnu partiju, a iz igre je šutiroa sedam od 11. Kod Bullsa su najefikasniji bili Carter i LaVine sa 22, odnosno 18 poena.

Trail Blazersi su sada na omjeru od 25-17 i peti su na Zapadu, dok su Bullsi pretposljednji na Istoku sa omjerom 10-31.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi