Lillard: Westbrook? Biće to prava borba pasa

Očekuju nas žestoki dueli Blazersa i Thundera

Lillard: Westbrook? Biće to prava borba pasa

Portland Trail Blazersi su regularni dio NBA sezone završili na trećem mjestu Zapadne konferencije, izborili su prednost domaćeg terena i u prvoj rundi play-offa će igrati sa Oklahoma City Thunderom.

Sudari ove dvije ekipe kao po pravilu donose veliku borbu na parketu, ali i tenzije i pokoji manji sukob. Barem je tako bilo posljednjih godina.

U fokusu će svakako biti i obračun dva playmakera, dva eksplozivna košgetera - Damiana Lillarda i Russella Westbrooka.

Svjestan je toga i sam playmaker Portland Trail Blazersa, Damian Lillard.

"Kada god Russ vidi mene i kada god ja njega vidim, znamo da slijedi prava borba pasa. Jednostavno, to je tako bilo i tako će biti i ovog puta", najavio je Lillard žestoke duele sa velikim rivalom.

Zanimljivo, iako je Portland regularni dio sezone završio na boljoj poziciji, OKC je slavio u sva četiri ovosezonska međusobna duela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi