Nevjerovatni Westbrook se izjednačio sa Magicom i postavio jedan veliki rekord

Ponovo ostvario triple-double učinak

Nevjerovatni Westbrook se izjednačio sa Magicom i postavio jedan veliki rekord

Fenomenalni playmaker Oklahoma City Thundera Russell Westbrook u noći sa srijede na četvrtak je zabilježio još jednu sjajnu partiju u NBA ligi kojom je zaokružio nevjerovatnu sezonu.

Od ranije se znalo da će Westbrook sezonu završiti sa triple-double prosjekom, a sinoć je protiv Milwaukee Bucksa ponovo briljirao te je zabilježio 15 poena, 17 asistencija i 11 skokova. To mu je bio 34. triple-double ove sezone i već 138. u karijeri.

Zanimljivo, nakon sinoćnjeg triple-double učinka uspio je da se izjednači sa legendarni Magicom Johnsonom na drugom mjestu vječne liste, a od naredne sezone kreće u lov na Oscara Robertsona koji u karijeri ima 181 ostvaren triple-double.

Osim toga, Westbrook je postao prvi igrač u historiji koji je više od jednom bio najbolji strijelac i asistent lige. U sezonama 2014/15 i 2016/17 bio je najbolji strijelac, a u ovoj i prošloj je bio najbolji asistent.

Njegovoj Oklahomi sada slijedi prva runda play offa i susret protiv Portland Trail Blazersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi