Ljeto velikih transfera u NBA ligi: Cousins odabrao novi klub!

Ide kod Jamesa i Davisa

Ljeto velikih transfera u NBA ligi: Cousins odabrao novi klub!

E. Škorić

Los Angeles Lakersi su dobili još jedno veliko pojačanje, a radi se o DeMarcusu Cousinsu.

Nakon LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, Lakersi su dobili i Cousinsa i naredne sezone će ovaj tim da žari i pali NBA parketima.

Cousins je potpisao jednogodišnji ugovor s Lakersima, te se ponovo pridružio Davisu, s kojim je igrao u New Orleans Pelicansima.

Zbog raznih povreda je Cousins posljednjih sezona bio daleko od svog pravog izdanja, ali je prošle sezone odigrao dobre pratije za Warriorse, a u aprilu je imao prosjek od 20 poena i 11 skokova po meču.

Lakersi će otprilike imati sljedeću petorku: Rondo, Danny Green, LeBron James, Anthony Davis i DeMarcus Cousins.

Lakersi ostali bez Kawhija, ali dogovorili tri potpisa

Los Angeles Lakersi su se pominjali kao jedna od opcija za Kawhija Leonarda. Ipak, Lakersi nisu uspjeli nagovoriti Kawhija da nakon napuštanja Raptorsa dođe baš u njihove redove.

MVP posljednjeg NBA finala je odlučio prihvatiti poziv gradskih rivala Lakersa, Los Angeles Clippersa, a u "manjoj" franšizi iz Grada anđela će mu se pridružiti i Paul George.

Tako su Lakersi ostali bez treće velike zvijezde koju bi pridružili LeBronu Jamesu i Anthonyju Davisu.

Zbog toga su se Los Angeles Lakersi okrenuli drugim "kockicama", a američki mediji tvrde da su danas dogovorena tri potpisa.

Tako su Lakersi vratili dvojac koji je u prošloj sezoni nastupao za ovu ekipu, a koji je postao slobodan.

Bek Kentavious Caldwell-Pope je sa Lakersima dogovorio dvogodišnji ugovor vrijedan 16 miliona dolara, dok je JaVale McGee također dogovorio dovogodišnji ugovor - koji mu garantuje nešto više od osam miliona dolara.

Novajlija u Lakersima je Danny Green koji je zajedno sa Kawhijem Leonardom trejdovan iz Spursa u Toronto i koji je bio dijelom šampionske ekipe Raptorsa.

I on je po završetku sezone postao slobodan igrač, a sada je sa Lakersima dogovorio dvogodišnji ugovor vrijedan 30 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi