Lakersi Davisu i LeBronu dovode sjajnu pomoć
(Foto: EPA)

Žele i Bobbyja Portisa

Lakersi Davisu i LeBronu dovode sjajnu pomoć

M. Šljivak

Los Angeles Lakersi će u narednoj sezoni biti glavni kandidati za vrh NBA lige.

Trejd u kojem su dobili Anthonyja Davisa potpuno je promijenio sliku najjače lige svijeta za narednu sezonu, a nakon razmjene sada je LeBronu i Davisu potrebno dovesti i pomoć.

Izvjesno je da će Lakersi potpisati barem još jednu zvijezdu. Za to imaju prostora, ali će morati da popune i ostatak rostera.

Jedan od igrača koji bi mogli stići je sjajni krilni košarkaš Bobby Portis. Ovaj 24-godišnjak iza sebe ima dosta dobru sezonu koju je uz Chicago Bullse proveo u Washington Wizardsima.

Nekoliko NBA timova je pokazalo interes za njegovim uslugama. Među njima su i Lakersi, koji će sasvim sigurno imati prednost u odnosu na ostale ekipe koje ga žele.

Protekle sezone ovaj nekadašnji student univerziteta Arkansas je imao zaista dobre brojke. Ubacivao je preko 14 poena po meču i imao je osam skokova.

Sada je međutim došlo vrijeme za novi izazov u karijeri, a vidjet ćemo hoće li pojačati roster Los Angeles Lakersa, gdje bi sigurno imao šta da pokaže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi