Ljubav prema Sparsima jača je od straha od koronavirusa

Igraju utakmicu sezone

Ljubav prema Sparsima jača je od straha od koronavirusa

E. Čaušević, foto: S. Bošković

Košarkaši Sparsa večeras igraju na domaćem parketu protiv tuzlanske Slobode u okviru posljednjeg 22. kola ABA lige 2.

Sparsi igraju odlučujući meč za opstanak u ovoj ligi i samo im pobjeda ide u korist. Sarajevski tim mora savladati Slobodu, ali ni u slučaju pobjede opstanak im nije zagarantovan.

Ekipi Sparsa pored pobjede u večerašnjem meču potrebno je još da poraze upišu Novi Pazar ili Dynamic i u tom slučaju izborili bi opstanak u ABA ligi 2.

Sigurno je da je veliki hendikep što će Sparsi ostati bez podrške svojih navijača zbog naredne Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo oko koronavirusa.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Shodno promjeni epidemiološke situacije u svijetu, Evropskom regionu i Bosni i Hercegovini, kao i procjeni epidemiološkoga rizika, otkazuje se održavanje javnih skupova u Kantonu Sarajevo na kojima se okuplja više od 300 učesnika, sukladno propisu o javnom okupljanju. U narednom periodu Krizni štab će, shodno, procjeni epidemiološkoga rizika, izdavati daljnje instrukcije za održavanje javnih skupova sukladno propisima o javnom okupljanju", navodi se, između ostalog, u naredbi Kriznog štaba.

No, oni najhrabriji ipak su odlučili da dođu i pruže podršku košarkašima Sparsa u utakmici sezone, a kako trenutno izgledaju tribine možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Top Komentari

hzsg
Ja ljubavi, otprilike isto kao kada nas "zelja" igra, gledalaca ni vise ni manje....
1 1
bubacorelli1
Daj ne za****vajte
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi