Trener ŽKK Play OFF Ultra

Lojo: Ova pobjeda ne smije da nas zavara

S. Mlaćo

U prvom susretu finalne serije Prvenstva BiH za žene večeras su u Maloj dvorani Skenderije snage odmjerile košarkašice Play off-a Ultra i zeničkog Čelika, a domaće su slavile sa ubjedljivih 71:51.

Trener domaćih košarkašica Goran Lojo imao je razloga za zadovoljstvo nakon meča.

"Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, a u finalu Kupa smo protiv Čelika odigrali jako neizvjesnu utakmicu. Večeras je to bila totalno druga priča, te smo u trećoj četvrtini preuzeli kontrolu i čestitam svojim igračicama. Već u srijedu se igra revanš, a naravno čestitke i Čeliku na fer i korektnoj igri", kazao je Lojo.

Play OFF Ultra je definitivno veliki favorit, ali naš sagovornik je ipak oprezan.

"Favoriti smo na papiru, ali danas svi igraju košarku. Čelik je to pokazao kroz eliminaciju Banovića, a svoj kvalitet su pokazali i na finalnoj utakmici Kupa. Ova ekipa Čelika ima sjajan potencijal i ne smijemo se otpustiti, te ova pobjeda ne smije da nas zavara", jasan je bio Lojo.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Novi međusobni duel ova dva tima igra se već u srijedu u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije