Lokomotiv Kuban potpisao Ivana Paunića
Foto: Mondo

Nekadašnji srpski reprezentativac ima novi klub

Lokomotiv Kuban potpisao Ivana Paunića

Bivši reprezentativac Srbije Ivan Paunić pronašao je novu klub. 

Ruski tim koji se natječe u Eurocupu Lokomotiv Kuban objavio je kako je klub postigao dogovor sa srpskim bekom Ivanom Paunićem. 

Iza ovog 33-godišnjaka je i više nego bogata inozemna karijera kroz koju je nastupao za Nizhny Novgorod, Virtus Bolognu, Azovmash, Fuenlabradu, Budućnost, Astanu, Tofas, te neke iranske klubove. U protekloj sezoni pristupio je Mega Bemaxu no stigao je odigrati samo dvije utakmice prije nego što je pandemija koronavirusa zaustavila sport u cijelom svijetu. 

Ovaj košarkaš povremeno je nastupao i za reprezentaciju Srbije s kojom ima osvojeno srebro iz Poljske s Eurobasketa 2009 godine, dok je zlato osvojio kao član U-20 i U-18 reprezentacije te zemlje. Ugovor s Lokomotivom potpisan je na godinu dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi