Lokomotiv u majstorici dobio Barcu i prošao na Final Four

Pobjeda Rusa

Lokomotiv u majstorici dobio Barcu i prošao na Final Four

E. Škorić

Košarkaši Lokomotiv Kubana igrat će na završnom turniru Eurolige.

Lokomotiv je u petoj utakmici (majstorici) ugostio Barcelonu i stigao do treće pobjede (81:67), pa s ukupnih 3:2 odlazi na Final Four u Berlinu.

Domaći su bolje otvorili utakmicu, vodili su sa 26:21 nakon prve četvrtine, da bi na poluvremenu imali čak 11 poena prednosti, pošto su bili u vodstvu 50:39.

I onda neshvatljiv pad Rusa u trećoj dionici u kojoj su ubacili samo osam poena, pa je Barcelona na kraju iste vodila 62:58.

Bude se na vrijeme domaći, te okreću stvari na svoj mlin u zadnjih 10 minuta. Dolaze do velike pobjede i plasmana u samu završnicu. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Delaney je sa 17 poena predvodio domaće do pobjede, dok je Signleton ubacio 16, a Broekhoff 14. Na drugoj strani Perperoglou je dodao 13, Navarro 12 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti