James i Davis srušili oslabljeni Miami, Lakersi sve bliže tituli

Tim iz Los Angelesa vodi 2:0

James i Davis srušili oslabljeni Miami, Lakersi sve bliže tituli

Edmir Škorić

Košarkaši Los Angeles Lakersa imaju 2:0 u velikom finalu NBA lige nakon što su u drugom meču slavili sa 124:114.

Miami je igrao bez Gorana Dragića i Bena Adebayoa i unatoč tome pružio je dobru partiju, ali Lakersi su bili ipak kvalitetniji i na kraju su ostvarili još jednu pobjedu koja ih je primakla prstenu.

Od početka s u Lakersi nametnuli svoj ritam igre, vodili su, a prvih šest od osam poena tima iz Los Angelesa postigao je Dwight Howard. Nakon toga uslijedio je period dobre igre Jamesa, a veliki doprinos standardno dao je Anthony Davis.

Miami je tokom većeg dijela meča održavao pristojan zaostatak i pokušavao je nekako da iznenadi rivala, ali nije uspio.

LeBron je ubacio 33 poena uz devet skokova i isto toliko asistencija, dok je Davis ubacio 32 poena i 14 skokova. Rondo je ubacio 16 poena, Kuzma i Caldwell Pope po 11. Jimmy Butler je kod Miamija ubacio 25 poena uz 13 asistencija i osam skokova, a Olynik 24 poena i devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi