Love, Irving i James slomili otpor Pistonsa

Trijumf Clevelanda

Love, Irving i James slomili otpor Pistonsa

Edmir Škorić

Cleveland Cavaliersi su večeras savladali Detroit Pistonseu prvom susretu četvrtfinalne serije na Istoku. Konačan rezultat glasio je 106:101. 

Pistonsi su bili autsajderi u ovom duelu, ali su pošteno namučili Cavse. Prva dionica završena je rezultatom 27:25.

Dosta se rezultat mijenjao i kroz drugu dionicu, ali je gostujući tim na odmoru bio u prednosti (58:53).

Neizvjesnost se nastavila i u trećoj četvrtini u kojoj je na kraju Detroit vodio 78:76. Kevin Love u četvrtoj dionici postiže dvije važne trojke i Cavsi uspijevaju da stignu do vodstva.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu, ali domaćin je imao prednost od pet poena (100:95). Na kraju su Cavsi stigli do ubjedljive pobjede. 

Kevin Love je ubacio 28 poena uz 13 skokova i bio je najbolji u sastavu Cavsa. Irving je ubacio 31 poen, dok je LeBron James dodao 22 uz 11 asistencija. Na drugoj strani Caldvell-Pope sa 22 i Marcus Morris sa 20 poena bili su najbolji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi