Ludi povratak Cedevite, Roko-Leni Ukić igra kao u najboljim danima

Cedeviti gradski derbi

Ludi povratak Cedevite, Roko-Leni Ukić igra kao u najboljim danima

E. Škorić

Košarkaši Cibone poraženi su od Cedevite sa 84:81 u susretu 10. kola A1 prvenstva Hrvatske.

Cedevita je naravno ušla kao veliki favorit u ovaj zagrebački okršaj, no Cibona je uspjela da odigra fantastičan meč i malo joj je nedostajalo da svom gradskom rivalu nanese prvi poraz.

Nakon prve četvrtine Cibona je vodila čak 12 razlike (27:15), a s prednošću je otišla i na odmor. Na poluvremenu je rezultat glasio 45:34.

U nastavku se Cedevita budi, da bi u zadnjih nekoliko minuta napravila sjajnu seriju i stigla do nevjerovatnog preokreta, a na kraju i do nove, devete pobjede u devet odigranih mečeva.

Roko-Leni Ukić proživljava novu mladost i opet je bio sjajan. Ubacio je čak 25 poena u pobjedi Cedevite, a između ostalog i ključne poene u povratku Cedevite. Demetrius Nichols je dodao 16, a po 10 Filip Kruškin i bh. reprezentativac Andrija Stipanović.

Džanan Musa je meč završio sa samo dva poena, ali na parketu je proveo nešto više od 12 minuta. Na drugoj strani Ivan Novačić je ubacio 234 poena, Domagoj Bošnjak 12, a Marko Tomas 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi