MoraBanc Andora bolja od Cedevite, dobar nastup Muse
Foto: Twitter/Cedevita

Eurocup, 8. kolo

MoraBanc Andora bolja od Cedevite, dobar nastup Muse

Košarkaši Cedevite su nakon dva vezana trijumfa u osmom kolu Eurocupa gostovali kod MoraBanc Andore i upisali poraz rezultatom 78:71.

Domaći su bolje i otvorili susret, pa su prvu četvrtinu riješili rezultatom 26:19 u svoju korist.

Ipak, Cedevita u drugoj četvrtini igra nešto bolje i pravi seriju kojom u finišu prvog poluvremena smanjuje deficit na samo jedan poen.

Cedevita je početkom treće četvrtine uspjela nakratko preuzeti prednost, ali se domaći tada "bude", vraćaju u vodstvo i u zadnju četvrtinu ulaze pri rezultatu 58:53 u svoju korist.

Domaći su sjajno odigrali četvrtu četvrtinu i u jednom momentu stigli do plus 15. Cedevita je do kraja uspjela smanjiti zaostatak, ali ne i izbjeći poraz.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Pobjedničku ekipu su predvodili Jaka Blažič sa 15 i Jamie Fernandez sa 12 poena.

Kada je u pitanju Cedevita najefikasniji je bio Will Cherry koji je postigao 15 poena, dok je solidnu partiju pružio i Džanan Musa, te je susret završio sa 12 poena, pet skokova i dvije asistencije na svom kontu. Andrija Stipanović je ubacio osam poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti