Ludnica u OAKA Areni, Olympiakos slavio nakon produžetka

Euroliga

Ludnica u OAKA Areni, Olympiakos slavio nakon produžetka

Edmir Škorić

Košarkaši Olympiakosa slavili su u velikom grčkom derbiju u okviru 24. kola Eurolige protiv domaćeg Panathinaikosa sa 87:85 nakon produžetka.

Duel u OAKA Areni uistinu je bio spektakularan, pa se igralo i dodatnih pet minuta, nakon kojih je Olympiakos na kraju ostvario pobjedu s kojom je zadržao drugu poziciju.

Meč je, prije produžetka, završen rezultatom 71:71, s tim da gosti iz Pireja nisu uspjeli da dođu do pobjede u zadnjim sekundama.

Olympiakos je vodio i 13 razlike u jednom trenutku u drugoj četvrtini, držao je dvocifrenu prednost tokom kompletne treće dionice, ali je Panathinaikos u finišu uspio da se vrati i da izbori produžetak, no ne i da izbjegne poraz.

Brian Roberts je ubacio 18 poena u pobjedi Olympiakosa, Vasilis Spanoulis i Georgios Printezis po 15, a Ioannis Papapetrou 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji domaći igrač bio je Nick Calathes sa 23 poena i 10 skokova, dok je James Gist ubacio 21 poen, a Chris Singleton je dodao 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi