Luis Scola ima novi angažman

Legendarni Argentinac

Luis Scola ima novi angažman

A. Čaušević

Luis Scola je 25 godina dugu igračku karijeru okončao na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ipak, legnedarni Argentinac neće biti bez košarke, a danas je pronašao i novi angažam i to u svom posljednjem klubu u kairjeri.

Naime, Scola je postao izvršni direktor Varesea što je potvrdio i italijanski klub u kojem je prošle sezone bilježio 17.8 poena u prosjeku.

Ovaj 41-godišnjak je najveće uspjehe u karijeri imao sa Argentinom. Vrhunac je bio još 2004. godine kada su osvojene Olimpijske igre. Ima i dvije srebrene medalje sa svjetskih prvenstava.

Potražite više informacija na temu Lega A:

U NBA ligi je proveo deset godina. Igrao je za Houston, Indianu, Phoenix, Toronto i Brooklyn. U Evropi je dugo godina i nosio dres Tau Ceramice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi