Luka Dončić prvi meč finala Zapada završio u modricama

Mavsi izgubili od Warriorsa

Luka Dončić prvi meč finala Zapada završio u modricama

Admin Čaušević

Prvi meč finala Zapadne konferencije NBA play-offa donio je pobjedu domaće ekipe.

Golden State Warriorsi su kao domaćini pobijedili Dallas Mavericske rezultatom 112:87 te su stigli do prve pobjede koja jako važna u svakoj seriji, pogotovo u finalu.

Domaćini su bili bolji i može se reći da su zasluženo slavili, neparne periode igre su riješili sa dvocifrenom prednošću i tu su stekli ključnu zalihu za miran završetak meča.

Utakmicu će po lošem pamtiti Luka Dončić koji je na kraju susret završio u modricama i ogrebotinama te sa povredom ramena.

Već na startu meča Andrew Wiggins je ogrebao Dončića po licu i tokom meča se mogla primjetiti ogromna ogrebotina na licu jednog od najboljih igrača današnjice.

Sjajni Slovenac je na kraju meč završio sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije, te je bio najbolji pojedinac u svom timu.

Inače, Warriorse je do pobjede predvodio ko drugi nego Steph Curry sa 21 poenom i 12 skokova, imao je odličnu podršku u Poolu i Wigginsu sa po 19 poena.

Drugi meč igra se u noći sa petka na subotu. I taj susret će se igrati u Chase centru u San Franciscu.

Top Komentari

Benz
U kom paralelnom univerzumu pisete ovakve naslove
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi