Luka Dončić bi u posljednji čas mogao upasti na All-Star utakmicu!

Povrijedio se Anthony Davis

Luka Dončić bi u posljednji čas mogao upasti na All-Star utakmicu!

Slovenski košarkaš Luka Dončić mogao bi ipak učestvovati na NBA All-Star utakmici. 

Iako je dobio preko četiri miliona glasova navijača, zakazali su glasovi igrača i medija pa slovenska senzacija ipak nije dobila mjesto startera na All-Star meču, Očekivalo se da će ga treneri uvrstiti u zamjene, ali ni to se nije desilo.

Iako su mnogi bili razočarani zbog toga, čini se da razloga za tugu ipak nema jer bi Dončić mogao nastupiti na All-Star meču u Charlottu.

Naime, sinoć se u pobjedi New Orleans Pelicansa protiv Oklahoma Cityja povrijedio Anthony Davis i on je trenutno upitan za spektakl u Charlottu. Navodi se kako njegova povreda ramena nije previše ozbiljna i kako će putovati u Charlott, ali odluku o tome da li može igrati će donijeti nakon tretmana.

Američki mediji prenose kako su u igri da ga na pomenutom meču zamijene Luka Dončić i Derrick Rose.

Luka će učestvovati u takmičenju u vještinama

Iako ga, za sada barem, neće biti na All-Star meču, Dončić će ipak biti dio spektakla u Charlottu.

Vodstvo NBA lige je službeno objavilo učesnike za natjecanja u vještinama, tricama i zakucavanjima, a Slovenac se našao na listi učesnika.

Dončić će nastupiti natjecanju vještina gdje će ukupno nastupiti osam košarkaša. Pored Luke Dončića tu su još Nikola Jokić, Nikola Vučević, Mike Conley, Jayson Tatum, Trae Young De'Aaron Fox i Kyle Kuzma.

U natjecanju gađanja trica će nastupiti deset košarkaša, a pored Stepha Curryja koji je najzvučnije ime, tu su još Khris Middleton, Kemba Walker, Damian Lillard, Danny Green, Devin Booker, Joe Harris i Buddy Hield, Seth Curry i Dirk Nowitzki.

Posljednje i najatraktivnije će biti natjecanje u zakucavanjima gdje će se naći četvorica mladih igrača: Dennis Smith Jr., Miles Bridges, John Collins i Hamidou Diallo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi