Niko ne može ni naslutiti da se ovo dešava kod njega: Dončić na neočekivan način dočekuje utakmice
Foto - Pexells

Voli da 'zapali'

Niko ne može ni naslutiti da se ovo dešava kod njega: Dončić na neočekivan način dočekuje utakmice

Midhat Šljivak

Luka Dončić (23) bez dileme je jedan od najboljih košarkaša svijeta.

Čudesni Slovenac u NBA ligi pruža zaista spektakularne partije, a iako mu je protekla sezona bila veoma naporna, ipak je odlučio da se pridruži nacionalnom timu u utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i da igra na Eurobasketu.

Dončić i ekipa branit će zlato sa Evropskog prvenstva 2017. godine. Među glavnim su kandidatima za medalju, a kao uvod za Euro, Slovenci su odigrali dvije kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo.

Poprilično težak poraz imali su u nedjelju od Njemačke. Bilo je 90:71 za domaćine, a njemački mediji pišu da je pred ovaj meč Luka Dončić bio poprilično opušten.

Uz cigaru, piće i karte dočekao je ovaj susret.

"Dončić, najbolji igrač Slovenaca, koji su smješteni u istom hotelu kao i Nijemci, proveo je večer poprilično opušten. Izdvojio se od gužve, zapalio je cigaru, igrao karte i pio Coca Colu", piše Suddeutsche Zeitung.

Oglasi

Na Luku to ništa nije utjecalo. On je bio najbolji kod Slovenaca u ekipi s 23 poena, ali nije imao pravu podršku, pa je Njemačka upisala sigurnu pobjedu kojom se približila odlasku na Svjetsko prvenstvo.

Novi duel ove reprezentacije imat će na Eurobasketu 6. septembra. Prilika je to da se Dončić i ekipa osvete za ovaj poraz i sigurno je da će učiniti sve da se to i dogodi.

Obje selekcije su na Eurobasketu u grupi su s Bosnom i Hercegovinom te selekcijama Francuske, Mađarske i Litvanije. Slovenci prvenstvo otvaraju duelom s Litvanijom u četvrtak, dok će domaćin Njemačka za protivnika imati Francusku.

Dončić sigurno neće biti tako opušten kao pred utakmicu kvalifikacija. Eurobasket zahtjeva maksimalnu posvećenost, ali realno ovaj momak može da radi šta mu je volja.