Svi se pitaju šta je to Luka Dončić psovao potpuno bijesan
Foto- Screenshot

Poludio je na kraju

Svi se pitaju šta je to Luka Dončić psovao potpuno bijesan

M. Šljivak

Slovenija se večeras oprostila od nastupa na Evropskom prvenstvu i neće odbraniti naslov prvaka Evrope.

Jedan od favorita Eurobasketa oprostio se od takmičenja porazom od Poljske (90:87), a zakazao je Luka Dončić koji je ostvario double-double s 14 poena i 11 skokova, no u ključnim trenucima je zakazao.

Dončić je isključen tri minute prije kraja zbog pet ličnih grešaka. Dosta je pričao i prigovarao i nije nikako bio zadovoljan suđenjem u ovom meču.

Psovke su bile očekivane, a razočarenje nakon okončanja utakmice bilo je zaista veliko.

Nervozni Dončić je pričao dosta nakon utakmice. Nije uputio nimalo lijepe riječi za sudije jer očigledno ih smatra odgovornim za sve što se desilo.

Ipak, bez obzira na neke čudne odluke, što je postala praksa na ovom Eurobasketu, Slovenci su sami sebi krivi što ne idu u polufinale.

Oglasi

Luka sav bijes može da iskaže samo na sebi. On večeras nije bio pravi i poprilično je zabrljao kada je najviše trebalo.

Priznao je na press konferenciji kako je danas bio očajan.

"Prolazim kroz dosta toga na ovom Eurobasketu. Danas sam bio očajan. Iznevjerio sam svoj tim i kompletnu državu. Iz ove utakmice moram shvatiti kako mogu biti bolji".

Dončić sada ide na odmor. Imat će malo vremena za to jer NBA sezona počinje veoma brzo, a Luka će ponovo biti vođa Dallas Mavericksa.

On je ovaj Eurobasket okončao s prosjekom od 26 poena, 7.7 skokova i 6.6 asistencija.

Reprezentacija Poljske u polufinalu će igrati protiv Francuske.

Top Komentari

SarajFK
Bosnjak od glave do pete
3 1
Ibro
zakazo jeste kad je bilo najpotrebnije ali i vidilo se da je izgubio snagu. Pa nije ni on masina ,opet je nosio citavu igru na ledjima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi