Detalj s treninga zabrinuo je kompletnu naciju

Hoće li Dončić biti spreman?

Detalj s treninga zabrinuo je kompletnu naciju

E. Škorić

Slovenija u srijedu igra utakmicu četvrtfinala Eurobasketa protiv Poljske, ali situacija s Lukom Dončićem sve zabrinjava.

Među slovenskim navijačima i u taboru ove reprezentacije vlada panika zbog zdravstvenog stanja ključnog igrača.

Zvijezda Dallas Mavsa povrijedila se u nedjeljnom srazu s Belgijom, a selektor Aleksandar Sekulić jučer je kazao da se radi o lakšoj povredi, no da Luka očigledno osjeća bol koja mu stvara poteškoće.

Dončić je trenirao sa ostatkom ekipe, ali internetom kruži snimak koji otkriva da povreda ponajboljeg igrača turnira nije bezazlena i svakako je zabrinjavajuća.

Posljednji dio treninga odgledao je s klupe uz parket, djelovao prilično neraspoloženo, a nakon treninga pozdravio se s igračima na sredini terena i s ledom na zglobu odšepao prema svlačionici.

Ne treba ni govoriti koliko bi Sloveniji bio problem da u ovaj meč uđe bez Dončića ili nedovoljno spremnog za borbu za polufinale.

Već ranije je otpao Zoran Dragić, koji se povrijedio i neće biti spreman za duel s Poljacima, ali i za eventualne ostale mečeve koje ova selekcija bude igrala.

Slovenci i Poljaci svoj meč igraju sutra od 20:30 sati i to će ujedno biti posljednji ogled u drugi rundi nokaut faze. Pobjednik će u polufinalu igrati protiv Francuske ili Italije.

U preostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Španija i Finska te Njemačka i Grčka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi