13 sekundi do kraja, loptu u rukama ima Luka Dončić - Scenarij je sasvim očekivan!
Još jedna nevjerovatna partija Luke Dončića (AP Photo/Bruce Kluckhohn)

Nevjerovatni Slovenac za novi trijumf Dallasa

13 sekundi do kraja, loptu u rukama ima Luka Dončić - Scenarij je sasvim očekivan!

Midhat Šljivak

Dallas Mavericksi pobijedili su kao gosti Minnesota Timberwolvese 109:108 i došli su do 2-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Pobjedu timu iz Texasa donio je maestralni Luka Dončić trojkom na tri sekunde do kraja.

Luka Dončić ponovo je imao čudesnu noć. Slovenac je trojkom na tri sekunde prije kraja donio trijumf Dallas Mavericksa u drugoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije (109:108) i Mavsi su sada na velikih 2-0 prije dolaska u svoj grad gdje se igraju naredne dvije utakmice.

Ništa nije slutilo da će u ovom meču Dallas doći do pobjede. Minnesota je izgledala jako dobro na parketu u većem dijelu meča, a imali su i ogromnih 18 poena prednosti.

Međutim, Dallas u svom sastavu ima zaista nevjerovatne Luku Dončića i Kyriea Irvinga. Još su jednom pokazali kakve su mašine za koševe.

Irving trojkom na ulasku u posljednju dionicu donosi prvo vodstvo Mavericksima još od prve dionice, a zatim je krenulo ludilo na parketu i prava katastrofa domaćeg tima.

Na minut do kraja Timberwolvesi imaju pet poena prednosti 108:103. To im nije bilo dovoljno za pobjedu. Irving na asistenciju Dončića pogađa za 108:106.

Oglasi

Promašio je potom Luka šut za izjednačenje, ali Edwards na 13 sekundi do kraja gubi loptu i omogućava Mavericksima da šutiraju za pobjedu ili barem da odvedu susret u produžetak.

Očekivano, lopta je išla u ruke Luke Dončića. Na njemu je bio najbolji defanzivac lige Rudy Gobert, no protiv čuda iz Slovenije se ne može. Ušla je trojka preko ruke za 109:108.

Imala je Minnesota ipak priliku za pobjedu. Naz Reid šutira za tri, ne pogađa, pa Dallas dolazi do velikog trijumfa i 2-0 u seriji.

Luka Dončić je meč završio s triple-double učinkom od 32 poena, 13 asistencija i 10 skokova. Slovenca je pratio Kyrie Irving s 2:0 i Daniel Gafford sa 16 poena.

Kod Minnesote Naz Reid je ubacio 23, Anthony Edwards 21, a Mike Conley 18 poena.

Finalna serija Zapadne konferencije sada seli u Dallas, a Mavericksi imaju veliku šansu da se plasiraju u veliko finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi