Luka Dončić će dobiti najveći ugovor u historiji NBA lige!
Cifre od kojih boli glava (AP Photo/Tony Gutierrez)

Nevjerovatna cifra

Luka Dončić će dobiti najveći ugovor u historiji NBA lige!

Midhat Šljivak

Košarkaš Dallas Mavericska Luka Dončić stekao je mogućnost da potpiše novi petogodišnji ugovor vrijedan nestvarnih 346 miliona dolara.

Luka Dončić uskoro bi mogao potpisati najveći ugovor u historiji NBA lige. Zvijezda Dallas Mavericksa postat će prvi košarkaš sa zaradom od 70 miliona dolara po sezoni, a vrijednost petogodišnjeg supermax ugovora mogla bi biti 346 miliona dolara.

Ugovor čudesni Slovenac može potpisati zahvaljujući činjenici da je biran u najbolju petorku u dvije od posljednje tri sezone, a ugovor bi trebao potpisati u 2025. godini. On bi važio od sezone 2026/2027.

Postoji mogućnost da cifra bude čak i veća i da dostigne 367.5 miliona dolara, ali ako se salary cap Mavericksa poveća za barem 10 posto u naredne tri sezone.

Dončić je trenutno u trećoj godini ugovora od pet koliko je potpisao s Mavsima, a koji je vrijedan također nestvarnih 207 miliona dolara.

NBA timovi imat će mogućnost da iz godine u godinu sve više plaćaju igrače. Cifre su zaista spektakularne i običnog čovjeka ostavljaju u nevjerici.

Oglasi

Interesantno je svakako da je Luka Dončić trenutno 'težak' samo 25 miliona dolara. Ipak, ova cifra će se u narednim godinama znatno povećati na stotine miliona dolara.

I druge NBA zvijezde dobit će nestvarne ugovore

Pored Luke Dončića i druge NBA zvijezde su zahvaljujući dostignućima i ulasku u All-NBA dobili mogućnost potpisivanja super maksimalnog ugovora.

Tako je zvijezda Oklahoma City Thundera Shai Gilgeous-Alexander u mogućnosti da potpiše četverogodišnji ugovor vrijedan 296 miliona dolara, što je još jedna nerealna cifra.

Također, košarkaš Minnesota Timberwolvesa Anthony Edwards i Indiana Pacersa Tyrese Haliburton imaju mogućnost da stave potpis na ugovor vrijedan 243 miliona dolara na pet godina.

Najveći ugovor u historiji NBA lige za sada je dogovorio Jaylen Brown. On će za pet godina u Boston Celticsima dobiti 304 miliona dolara. Ovaj ugovor mu počinje od naredne sezone.

U vrhu liste po ugovorima su Nikola Jokić s 276 miliona dolara i Bradley Beal koji je dobio 251 milion dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi