Novi triple-double nevjerovatnog Luke Dončića, ali šta mu to vrijedi?

Dallas upisao novi poraz

Novi triple-double nevjerovatnog Luke Dončića, ali šta mu to vrijedi?

Edmir Škorić

Košarkaši Dallasa upali su u rezultatsku krizu, pa su večeras na svom parketu poraženi od Philadelphije sa 120:116.

Počelo je sjajno za Maverickse, koji su napravili seriju 11:0, no ubrzo se 76ersi vraćaju. U samo tri minute gosti prave preokret. U nedostatku prve zvijezde Joela Embiida razigrao se Tyrese Maxey, koji je već u uvodnoj dionici ubacio 17 poena.

Dallas je uzvratio boljom drugom četvrtinom, no na odmoru je Philadelphia vodila 56:51. Dallas je imao čak 11 izgubljenih lopti u prvih 24 minute i to je bila razlika u korist 76ersa.

Na krilima Tobiasa Harrisa, Phila u posljednju četvrtinu ulazi sa čak 18 poena prednosti, no Dallas se nije predavao, uspio je da se vrati. Dončić je u ključnim trenucima donio važne poene, uslijedila je dramatična završnica, ali Phila je zadržala vodstvo i upisala pobjedu.

Dončić je stigao do trećeg uzastopnog triple--doublea jer je večeras imao 38 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Bio je uvjerljivo najbolji na meču ali to Mavsima nije bilo dovoljno. Kyrie Irving je ubacio 28 poena.

U redovima pobjedničke ekipe Harris je imao 28 poena, Maxey 24, a K.J. Oubre 21 poen. Uspjeli su tako 76ersi i bez Embiida doći do trijumfa na teškom gostovanju.

Dallas ima čak četiri poraza na posljednjih pet mečeva, a trenutno je osmi na Zapadu s omjerom 34-27. U narednojn utakmici dočekuje Indianu.

Phila je vezala dva trijumfa, a sa omjerom 35-25 zauzima peto mjesto na Istoku. Slijedi joj gostovanje kod Brooklyn Netsa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi