Nevjerovatna noć Luke Dončića u Bostonu na kraju završena na najgori način

Dallas doživio težak poraz

Nevjerovatna noć Luke Dončića u Bostonu na kraju završena na najgori način

E. Čaušević

Luka Dončić odigrao je još jednu nevjerovatnu partiju, ali ni to nije pomoglo Dallas Mavericksima da izbjegnu težak poraz od Boston Celticsa koji su na kraju slavili sa 138:110.

Boston je pred svojim navijačima odigrao još jednu vrhunsku partiju, a iako je Dončić ponovo briljirao i upisao triple-double na kraju je izostala pomoć ostatka ekipe.

Košarkaši Bostona imali su prednost od samog početka utakmice, te se Dallas dobro držao u prve tri četvrtine meča, no u posljednjoj dionici domaći prave nevjerovatnu seriju kojom su riješili pitanje pobjednika.

Na kraju je Boston pobijedio s čak 28 poena razlike što je malo ko očekivao da će se desiti. Konačan rezultat utakmice bio je 138:110.

Celticse je do nove pobjede vodio sjajni Tatum koji je završio meč sa 32 poena, osam skokova i tri asistencije, a istakao se i Brown sa 25 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Oglasi

Kao što smo već rekli u ekipi Dallasa daleko najbolji bio je Dončić. Slovenac je ubacio čak 37 poena, te je dodao 12 skokova i 11 asistencija.

Međutim, podbacio je ostatak ekipe Dallasa i Dončić jednostavno nije mogao sam da se obračuna s Celticsima.

Ubjedljivu pobjedu sinoć su upisali i Los Angeles Clippersi koji su sa 140:115 pobijedili Washington Wizardse, dok su Golden State Warriorsi bili bolji od Toronto Raptorsa sa 120:105.

Nevjerovatnu noć imao je i Giannis Antetokounmpo koji je u pobjedi Milwaukee Bucksa protiv Chicago Bullsa (113:97) ubacio čak 46 poena i upisao je još 16 skokova i šest asistencija.

Top Komentari

Kakaks
Bravo Boston
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi