Kakvo čudovište od košarkaša: Phoenix će dugo pamtiti šta im je napravio Luka Dončić

Nerealna noć nestvarnog Slovenca

Kakvo čudovište od košarkaša: Phoenix će dugo pamtiti šta im je napravio Luka Dončić

Midhat Šljivak

Dallas Mavericksi su u Footprint Centru savladali kao gosti Phoenix Sunse rezultatom 128:114, a nestvarnu noć imao je čudesni Luka Dončić koji je večeras ubacio 50 poena i došao je do brojke od 10.000 poena u NBA karijeri.

Od rođenja kćerke Luka Dončić igra nerealnu košarku s prosjekom od preko 36 poena po utakmici. Protekle noći u Americi je uništio Phoenix Sunse pred njihovim navijačima i ubacio im je 50 poena.

Dončiću je trebalo 11 poena da prijeđe magičnu granicu od 10.000 poena u karijeri. To je odmah i uspio napraviti u prvoj dionici, a Mavsi su već nakon nje imali 12 poena prednosti (36:24).

Nastavio je Luka rešetati koš Sunsa i u nastavku. Već do poluvremena je ubacio 24, a Dallas se držao na plus 10, 64:54.

Oglasi

Ni u nastavku meča igrači Sunsa nisu imali rješenje za ovo čudovište od košarkaša. Jednostavno ih je čovjek uništavao i punio je koš sa svih strana.

Uspio je Phoenix krajem treće dionice preuzeti vodstvo, imao je i pet razlike, te plus jedan na ulasku u posljednju četvrtinu (92:91), no kada protivnik ima Dončića, ne može se pobijediti.

U posljednjoj dionici dominacija je nastavljena. Dončić je demolirao Phoenix i na kraju je odveo Maverickse do trijumfa u Arizoni.

Nestvarni Slovenac je na parketu proveo nepune 44 minute i u tom periodu je ubacio 50 poena (15/25 FG), a ovom učinku je dodao 14 asistencija i šest skokova. Pratio ga je Derrick Jones s 23 poena.

Nedovoljni su domaćem timu bili Grayson Allen s 32, Metu s 23 i Booker s 20 poena. Jusuf Nurkić iz ličnih razloga nije igrao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi