Sudija 'otjerao' Luku Dončića s utakmice
Slovencu nije pomoglo što je jedna od najvećih NBA zvijezda i morao je u svlačionicu zbog konstantnih prigovora (Foto: Screenshot)

Dobio isključenje

Sudija 'otjerao' Luku Dončića s utakmice

M. Šljivak

Slovenački košarkaš Luka Dončić izbačen je s utakmice protiv Minnesota Timberwolvesa nakon što je dobio dvije tehničke greške u nekoliko sekundi pred kraj trećeg perioda.

Luka Dončić bio je poprilično nervozan u utakmici protiv Minnesota Timberwolvesa, a čudesni Slovenac je izbačen s utakmice krajem trećeg perioda.

Sudija Rodney Mott nije želio da trpi Dončićeve bubice. Ovaj je protestvovao zbog akcije gdje je smatrao da je fauliran, ali prigovor ga je koštao.

Mott nije želio trpiti Slovenca. Pokazao mu je dvije tehničke greške u nekoliko sekundi i izbacio je Dončića s utakmice.

Pored njega isključen je i trener Dallas Mavericksa Jason Kidd. NBA legenda nije se mogla pomiriti s odlukom da je Dončić isključen i odlučio je napasti sudiju.

Izvrijeđao je Kidd Motta i ostatak sudijske ekipe. I on je dobio isključenje, a NBA liga će ga zbog ovog incidenta sigurno i kazniti, barem novčanom kaznom.

Oglasi

Na parketu bez Dončića Mavericksi nisu mogli do trijumfa. Minnesota je slavila rezultatom 116:106, a izostanak Luke Dončića se itekako osjetio.

Do trenutka kada je izbačen iz igre Dončić je imao fenomenalan učinak od 19 poena, sedam asistencija i šest skokova te je išao prema triple-double učinku.

Vrlo je moguće da bi do njega i došao, ali sudija Mott smatrao da Slovenac previše priča i pokazao mu je put u svlačionicu.

Minnesotu je u ovom meču do pobjede vodio duo Anthony Edwards - Naz Reid za koje Mavsi nisu imali pravo rješenje. Obojica su u ovom meču imala učinak od 27 poena i 13 skokova, a Edwardsu je falila jedna asistencija za triple-double učinak.

Kod Mavsa pored Dončićevih 19 poena, Spencer Dinwiddie je ubacio 20, a Davis Bertrans je dodao 18.

Top Komentari

user1671545039
I biće.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi