Nurkić je opet bio fenomenalan, ali Dončić i Jokić su činili čuda

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

Nurkić je opet bio fenomenalan, ali Dončić i Jokić su činili čuda

Admin Čaušević

Nije manjkalo uzbuđenja na 12 mečeva NBA lige odigranih noćas. U akciji su bili Jusuf Nurkić, i Luka Dončić koji su pružlii sjajne partije, ali to njihovim timovima nije bilo dovoljno da ostvare trijume. Nikola Jokić je također bio fantastičan u trijumfu svoje ekipe.

Portland Trail Blazersi su upisali četvrti poraz u nizu. Ovaj put na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa rezultatom 114:96 pa se još jednom osjetilo neigranje Damilana Lillarda.

Cavsi su bili bolji u sve četiri dionice, kontrolisali su rezutlat i meč od početka do kraja te su na kraju stigli do zaslužene pobjede.

Nurkić je bio fenomenalan, ubacio je 22 poena te ostvario šest skokova i jednu asistenciju. Pogodio je i dvije trojke, međutim podrška njegovih saigrača je izostala.

Cavse koji igraju odlično u posljednje vrijeme i na vrhu su Istoka su predvodili odlični Mitchell sa 34 poena, te Allen sa double-double učinkom od 24 poena i 13 skokova.

Derbi večeri se igrao u TD Gardenu. U okračju Boston Celticsa i Dallas Mavericksa slavili su domaći. Konačan rezultat efikasnog meča glasio je 125:112.

Oglasi

Bio je to odličan okršaj Jason Tatuma i Luke Dončića. Slovenac je bio zaista raspoložen za igru. Na kraju je postigao 42 poena uz osam skokova i devet asistencija.

Ipak, tandem Celticsa Tatum-Brown je bio superiorniji. Tatum je meč okončao sa37 poena i 13 skokova, dok je Brown dodao 31 poena.

Iako Dončić igrao možda i svoju najbolju NBA sezonu jasno je da Slovenac ne može sam te da treba podršku saigrača ukoliko želi da napravi iskorak s Mavsima koji su sada na omjeru 9:8.

Čudesan meč odigrao je i Nikola Jokić. Denver Nuggetsi su uz dosta drame nakon produžetaka uspjeli pobijediti Oklahoma City Thunder 126:131.

Jokića je jedna asistencija dijelila od triple-double učinka. Srbijanski košarkaš je u 11. trijumfu svog tima ove sezone imao učinak od 39 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

Bojan Bogdanović se sa svojim Detroit Pistonsima vratio u Salt Lake City. Njegov tim je slavio pobjedu 116:125, a Mostarac je bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 23 poena.

Top Komentari

user1639705257
Juka BRAT ⚜️
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi