Nurkić je bio dobar, ali Portland nije mogao ništa protiv Dončića, Jamesu pripao duel protiv Jokića
FOTO: EPA

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

Nurkić je bio dobar, ali Portland nije mogao ništa protiv Dončića, Jamesu pripao duel protiv Jokića

H. Zilić

Na NBA parketima u noći sa petka na subotu odigrano je deset mečeva i nije nedostajalo uzbuđenja. U akciji su bili i Portland Trail Blazzersi našeg Jusufa Nurkića.

Portland je je poražen od Dallasa rezultatom 130:110, a samo jednom možete pogađat ko je Maverickse vodio do trijumfa. Naravno riječ je o nevjerovatom Luki Dončiću koji je ovaj susret završio sa 33 poena, šest skokova i devet asistencija.

U redovima Portlanda dobar je bio naš Jusuf Nurkić sa učinkom od 16 poena i šest skokova.

James je bio bolji od Jokića u duelu Lakersa i Denvera. King LeBron je ubacio 30 poena, dodao devet skokova i četiri asistencij, dok se Jokić zaustavio na 25 poena, 11 skokova i osam asistencije. Na kraju su Lakersi savladali Denver sa 126:108.

Odličnu partiju sinoć odigrao je i Bogdan Bogdanović koji je ubacio 28 poena i dodao devet skokova u trijumfu Atlante protiv Charlottea rezultatom 106:125.

Oglasi

Sacramento je savladao Detroit 113:122 na krilima Sabonisa koji je imao double-double učinak od 23 poena, 13 skokova i sedam asistencija.

Orlando je pomalo iznenađujuće savladao Boston sa 109:117 uz 25 poena Wagnera, dok je Cleveland sa 118:112 bio bolji od Indiane u utakmici gdje je briljirao Mitchell sa 41 ubačenim poenom.

Double-double učinak Embilda od 34 poena i 13 skokova bio je jedan od presudnih faktora da Philadelphia savladala Golden State rezultatom 118:106.

Svoju noć imao je i VanVllet, ubacio je 39 poena, dodao pet skokova i četiri asistencije, ali nažalost njegov Toronto je poražen od Brooklyna sa 116:119. Pobjednički tim je predvodio Irving sa 32 poena, tri skoka i pet asistencija.

U utakmici sa relativno malim brojem poena za jedan NBA duel, New York Knikcsi savladali su Chicago Bullse 91:114 na krilima Barretta koji je imao učinak do 27 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Minnesota je bila bolja od Oklahome 110:112, do trijumfa ih je predvodio Reid sa 28 poena, devet skokova i tri asistencije, Thunderima nije pomoglo odlično izdanje Gligeousa Alexandera od 35 poena, sedam skokova i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi