"Pokajat će se svi koji sada ne kupe sezonsku ulaznicu"

Trener Dallasa oduševljen Dončićem

"Pokajat će se svi koji sada ne kupe sezonsku ulaznicu"

E. Škorić

Trener Dallas Mavericksa Rick Carlisle oduševljen je Lukom Dončićem.

Dončić je je po mnogima pobjednik večeri kada je su birane mlade košarkaške zvijezde. Na draftu su Mavsi izabrali talentovanog Slovenca, kojem se predviđa velika košarkaška karijera, a koju je već započeo na sjajan način u dresu Real Madrida i slovenačke reprezentacije.

Osim što će imati priliku zaigrati s Dirkom Nowitzkim, Dončić će upijati šampionsko iskustvo od Ricka Carlislea i jasno kako ovaj spoj pobjedničkih mentaliteta naviklih na uspjeh mora funkcionirati.

"Ono što sam vidio od Luke Dončića, oni koji ne odu da kupe sezonsku kartu gadno će da zažale i to je sve što ću reći", kazao je Carlisle.

Iako ovo nije vijest za evropske navijače, uprkos činjenici da je Dončić najslavljeniji tinejdžer ikada u evropskoj košarci, on je relativno nepoznat prosječnom NBA fanu.

Na kraju krajeva, čak ni njegovi saigrači ne očekuju mnogo od njega u budućnosti. Međutim, kako se završava dugogodišnja era Dirak Nowiztkog, očigledno je da u Dallasu vjeruju da su pronašli njegov naslednik.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi